Realitate șocantă în Peru! Peste 900 de femei, dintre care 70% minore, au dispărut în timpul celor trei luni şi jumătate de izolare impuse de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus. Informația a fost confirmată atât de Avocatul poporului, cât și de un responsabil pentru drepturile femeilor, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Realitate șocantă în Peru: Peste 900 de femei, majoritatea minore, dispărut în timpul carantinei de coronavirus

Înainte de izolare, se înregistrau în medie cinci dispariţii pe zi, dar acest număr a crescut la opt în această perioadă. „În perioada 16 martie – 30 iunie, 915 femei au fost date dispărute în Peru”, a declarat Eliana Revollar, responsabilă pentru drepturile femeilor.

„Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele”, susțiene, la rândul său, Avocatul poporului, Walter Gutiérrez, într-o intervenție la postul de radio RPP. ”Cazurile de fetiţe şi adolescente reprezintă 70% din totalul femeilor dispărute”, a adăugat acesta.

Cu toate că unele au reapărut ulterior, din cauza lipsei unui registru naţional de poliţie nu se ştie încă numărul exact al persoanelor date dispărute. ”Există o reţinere din partea poliţiei în anchetarea acestor cazuri. Solicităm crearea registrului naţional al persoanelor dispărute”, a menţionat Eliana Revollar.

În 2019, au avut loc 166 de cazuri de feminicid în Peru, a zecea parte dintre acestea fiind catalogată iniţial ca dispariţie.

Peru este a doua ţară din regiune cu cele mai multe cazuri de coronavirus (peste 384.000), după Brazilia, şi a treia la numărul de decese (peste 18.000), după SUA şi Mexic, mai arată sursa citată.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.