Respirația profundă este un obicei incredibil care te ajută să te relaxezi, să eliberezi toxinele din corp și să îți îmbunătățești sănătatea aparatului digestiv.

Respirația profundă este un mare ajutor. 7 beneficii pentru sănătate

Nu multe persoane cunosc minunatele beneficii ale respirației profunde. Practicată în mod regulat, această tehnică de respirație oferă o stare de liniște și bunăstare. Respirația profundă este cunoscută în practici care țin de meditație și budism, precum yoga și mindfulness, însă în viața de zi cu zi nu i se acordă o atenție deosebită. De foarte puține ori ne gândim la modul în care respirăm.

Iată ce beneficii îți oferă această tehnică de respirație.

1. Reducerea stresului și a anxietății

Știm cu toții că, atunci când suntem speriați sau panicați, respirația devine de regulă sacadată și rapidă. Cu alte cuvinte, procesul respirator este întrerupt și modificat, fapt care provoacă bătăi rapide ale inimii. Din fericire, respirația profundă reglează sistemul nervos parasimpatic, stimulând starea de relaxare. Astfel inima și mintea ta se calmează. Dacă îi oferi corpului oxigen în mod lent, constant și regulat, mușchii se relaxează la rândul lor. În aceste momente, sistemul nervos simpatic încetează să mai elibereze doze ridicate de cortizol și adrenalină în organism. Corpul și mintea sunt cuprinse de calm. 

Citește continuarea pe tabuhighlife.ro. 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.