Rezultate ÎNGRIJORĂTOARE: doar 0,03% dintre coreeni au dezvoltat anticorpi la infecția cu COVID-19

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC) din Coreea de Sud a anunțat, astăzi, rezultatul unui test efectuat pe 3.055 de persoane, scopul fiind acela de a vedea dacă participanții la studiu au dezvoltat anticorpi care ar putea să îi ajute în lupta cu infecția. Au fost prelevate, astfel, 1.555 de probe de la Studiul Național privind Nutriția și 1.500 de la o instituție medicală din Seul.

Acesta a fost primul astfel de sondaj realizat în țară pentru a înțelege care este, de fapt, rata de infectare în rândul comunităților locale.

Potrivit rezultatelor, din 1.555 de teste efectuate în Coreea de Sud din 21 aprilie și până în 19 iunie nu s-a găsit niciun purtător de anticorpi. În schimb, dintr-un alt eşantion de 1.500 de persoane testate la sfârşitul lui mai în capitala Seul, a fost depistat un singur purtător, scrie și Reuters. Acest lucru demonstrează că doar 0,03% dintre oameni au fost imuni la virus.

“Acest lucru indică faptul că nu suntem capabili să facem față pandemiei COVID-19 prin dezvoltarea imunității de turmă/colective”, a declarat directorul adjunct al KCDC, Kwon Joon-wook.

Reprezentanții KCDC recunosc, astfel, că este dificil de estimat gradul de imunitate de la nivelul celor 51 de milioane de sud-coreeni și asta pentru că eșantioanele nu au fost suficient de reprezentative. Cu atât mai mult, spun ei, cu cât niciuna dintre regiunile focar-COVID-19 nu au fost incluse în studiu. Este vorba despre orașul Daegu și provincia Gyeongsang de Nord – zone ce reprezintă 52,1% și, respectiv, 10,48% din totalul pacienților confirmați pozitiv în Coreea de Sud.

În acest context, KCDC și-a anunțat intenția de a testat, în următoarele luni, 3.300 de persoane care locuiesc în Daegu și provincia Gyeogsang de Nord pentru a vedea dacă au dezvoltat anticorpi la virus, planul fiind de a efectua încă 7.000 de teste serologice până la sfârșitul acestui an.

Teste similare au indicat rate de infectare între 0,1% la Tokyo şi 17% la Londra, iar în Spania, una din ţările europene unde epidemia a lovit puternic, de 5%.

Coreea a raportat, astăzi, 50 de cazuri noi de coronavirus, bilanțul total al cazurilor de infecție de la nivelul țării ajungând la 13.293. Din noile cazuri, 28 au fost transmise local, iar restul sunt cazuri importate din străinătate.

În ceea ce privește cazurile cu transmitere locală, 15 au fost înregistrate în Gwangju, care a devenit recent un focar de COVID-19. Șase cazuri au fost raportate în Daejeon, patru la Seul, două în Incheon și unul în provincia Gyeonggi.

În ceea ce privește situația deceselor, țara a mai raportat două astfeld e cazuri, cee ace a dus la un total de 287 de persoane. Rata totală a deceselor este de 2,16%, respective 2,65% pentru bărbați și 1,78% pentru femei.

Țara a efectuat 1.371.771 de teste începând cu data de 3 ianuarie și până în prezent.

 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top