Critic National
, Romania nu ar trebui carantinata, daca va veni al doilea val, crede sefa Comisiei Covid-19, Critic National, Critic National

Romania nu ar trebui carantinata, daca va veni al doilea val, crede sefa Comisiei Covid-19

Sefa comisiei pentru Covid-19 din Ministerul Sanatatii nu pledeaza pentru reintroducerea unor masuri de carantina drastice, in conditiile in care numarul cazurilor de infectare va creste. Adriana Pistol este de parere ca, daca populatia ar fi educata si responsabila, epidemia ar putea fi tinuta in frau si ca, intre autoritati si populatie nu ar trebui sa existe o lupta.

„Exista o temere sa nu explodeze numarul de cazuri. In autobuz este aglomeratie, spre exemplu. Nu se respecta in autobuz. Unii oameni nu isi pun masca in autobuz. Nu trebuie sa cadem nici intr-o extrema, dar nici in alta.
Eu de obicei nu ma hazardez si nu imi plac chestiile astea cu valurile. Avem astfel de valuri in epidemiologie. In Spania, a fost o explozie. Acolo se poate numi un al doilea val. Toata lumea medicala vorbeste si se asteapta ca in toamna, odata cu vremea rece cand toate virozele respiratorii devin mai active, sa existe o explozie mai mare decat a fost acum. E firesc sa te gandesti ca s-ar putea sa ai din nou explozie si sa pregatesti sistemul de sanantate. Din toamna, va fi evident un lucru. Va trebui sa testam concomitent si pentru gripa si pentru coronavirus. O sa fie o perioada destul de dificila pentru lumea medicala. Virusurile noi intotdeana ne ofera surprize.
In toamna trebuie sa mizam pe aceste lucruri. Sa respectam regulile, totusi. Populatia trebuie sa inteleaga ca nu este un pact cu parlamentul, guvernul, ci cu propria noastra sanatate”.

Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi