Critic National
, , Critic National, Critic National

Din această toamnă, românii s-ar putea vaccina împotriva gripei direct în farmacii. Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au precizat că există un proiect legislativ în acest sens. Vaccinarea va fi contra cost și va fi făcută doar în spații autorizate și cu personal specializat, relatează Realitatea PLUS.

„Suntem în demersuri foarte avansate în momentul de față pentru a implementa un proiect, inclusiv pentru posibilitatea vaccinării pacienților în special a vaccinului antigripal – în farmacii. Ieri, la nivelul Guvernului am purtat o discuție. A participat și doamna consilier prezidențial Loreta Păun, în care, în fază avansată, se află un demers legislativ prin care dorim ca acest vaccin antigripal care trebuie început din toamnă să poată fi implementat și la nivelul farmaciilor”, a afirmat Adela Cojan, președinte CNAS.

Cojan a subliniat că proiectul de act normativ pe care îl pregătește instituția pe care o reprezintă „se referă numai la vaccinul antigripal, care se va sincroniza cu eventualul vaccin care va fi implementat anti-Covid, dacă acesta va aparea anul acesta”. „Dacă nu, ca și măsură de prevenție, vaccinul antigripal să se poată efectua în farmacii. Deocamdată, pentru că nu există o rectificare bugetară, acesta să se poată efectuala cerere, contra cost”, a precizat președintele CNAS.

 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi