Salvati Copiii: Romania, cap de afis la numarul de mame minore, in UE/Sub 2% beneficiaza de asistenta sociala STUDIU

thumbs

Romania poate fi numita tara copiilor care fac copii. In plus, minorele nu primesc vreo forma de sprijin din partea statului. Salvati Sub 2% din fetele care devin mame inainte de majorat, beneficiaza de asistenta sociala.

Datele Eurostat arata ca numai in 2018, 8.621 de fete au devenit mame inainte de varsta majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat in aceasta situatie inainte de a implini 15 ani. Situatia este cu atat mai critica, cu cat mai putin de doua procente dintre acestea spun ca au interactionat cu serviciile publice de asistenta sociala”, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvati Copiii Romania.

Aproximativ 20% din gravidele si mamele minore afirma ca locuiesc in gospodaria de provenienta a partenerului, insa sub 2 procente dintre acestea sunt casatorite legal.

Locuinte aglomerate – o realitate pentru mamele minore sau femeile gravide

Doar o treime dintre respondenti afirma ca au grup sanitar in locuinta, procentul fiind semnificativ mai scazut in cazul gospodariilor cu mame minore

Rezultatele analizei privind conditiile de viata, locuire si stare de sanatate a gravidelor, copiilor si mamelor cu copii sub cinci ani din mediul rural au fost prezentate marti, in cadrul dezbaterii organizate de Salvati Copiii Romania si Administratia Prezidentiala.

Rezultatele discutiilor din cadrul mesei rotunde vor fundamenta un set de masuri pentru imbunatatirea sanatatii gravidelor, mamelor si copiilor la nivelul zonelor rurale defavorizate, precum si imbunatatirea sistemului de sanatate destinat ingrijirii nou-nascutilor prematuri.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.