Samsung lansează încărcătorul de telefon care ucide ”până la 99% din bacterii”

Incarcator Samsung, bacterii

Samsung a anunțat lansarea unui nou încărcător wireless de 10 W, care, în timp ce va avea grijă de bateria telefonului, va steriliza dispozitivul folosind lumina cu ultraviolete.

Potrivit The Verge, compania spune că ultravioletele pot ucide ”până la 99 la sută din bacterii, în 10 minute, inclusiv Escherichia coli, Staphylococcus, Candida albicans”.

Cu toate acestea, sud-coreenii nu menționează dacă poate distruge și noul coronavirus, responsabil pentru actuala pandemie globală.

Informațiile despre acest încărcător au apărut pentru prima dată de la Samsung Thailanda, dar acum compania a anunțat produsul la nivel global.  Astfel, există deja pagini online dedicate acestui produs pe site-urile companiei din Germania, Singapore, Hong-Kong și … România. În Germania, acesta va fi vândut cu 58,38 €.

Anunțul vine într-un moment în care lumea este foarte îngrijorată de răspândirea COVID-19, iar produsele care pretind că vor curăța telefonul și opresc virusul sunt în creștere. Dar, din perspectivă științifică, aceste produse nu pot garanta siguranța și nu sunt un substitut pentru spălarea mâinilor, purtarea unei măști și respectarea distanțării sociale.

Conform Academiilor Naționale de Științe, Inginerie și Medicină, lumina UV „probabil” că poate să omoare noul coronavirus, pe baza faptului că poate distruge unele coronavirusuri. Dar, după cum remarcă și jurnaliștii de la CNET, nu există studii concrete cu privire la efectul luminii UV asupra virusului specific care provoacă COVID-19.

Samsung spune că luminile sale duale UV durează 10 minute, pentru a steriliza articolele, după care se sting automat, ca să evite deteriorarea dispozitivului. Cu toate acestea, chiar și după ce luminile UV s-au stins, încărcătorul wireless va continua să alimenteze cu 10W de energie. Samsung spune că acel compartiment intern al sterilizatorului se poate potrivi cu orice dispozitiv cu o dimensiune de până la 196 x 96 x 33 mm, astfel încât va include majoritatea telefoanelor cu un ecran de până la șapte inci.

Nu este prima dată când o companie combină un încărcător wireless cu un sterilizator UV. Chiar luna trecută, Mophie și Invisible Shield au lansat produse proprii, similare, în valoare de 80 $ și respectiv 60 $, relatează TechCrunch.

 

Sursa:

C.M.

Tags:

samsung,

incarcator,

ultraviolete,

telefon,

coronavirus,

bacterii,

sursa: StirileProTV.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.