Ministerul Sănătății a elaborat trei scenarii pentru noul an școlar. În varianta optimistă, toți copiii vor reveni în grădinițe și școli, în timp ce varianta pesimistă prevede că toți vor stat acasă și vor învăța online, potrivit unui document prezentat de edupedu.ro. 

Scenarii pentru nou an școlar: de la 100% în clasă de 100% online

Scenariul nr. 1 propus de Ministerul Sănătății:
revenirea 100% la școală, dar cu asigurarea unei distanțe fizice între copii de minimum 1 metru (față de 2 metri cât a fost impus la examene). 

Scenariul nr. 2 este, de fapt, compus din două subscenarii.

Prima variantă presupune revenirea la școală a tuturor copiilor de grădiniță și clase primare, iar cei din ciclul gimnazial și liceal să aibă o revenire “parțială” în clase. Concret, ar trebui să fie fizic la școală doar jumătate dintr-o clasă și să facă rotație cu cei de acasă la una sau două săptămâni. Și aici, se menține regula distanței de minimum 1 metru între elevi

A doua variantă a scenariul 2 prevede că pe toate palierele, de la grădiniță la liceu, revenirea se face parțial, prin rotație, câte jumătate de clasă, urmând să facă schimb cu cealaltă jumătate de clasă la 1 sau 2 săptămâni.

Scenariul nr. 3, cel mai pesimist propus de Ministerul Sănătății prevede că școala se va desfășura 100% online, pentru toți elevii, indiferent dacă e vorba de grădiniță, școală primară, gimnaziu sau liceu.

Marea noutate din documentul prezentat de edupedu.ro este că decizia privind varianta de revenire la școală este descentralizată pe fiecare județ și școală în parte.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.