Se inchid granitele! Anuntul pe care toti romanii trebuie sa il stie

Începând de miercuri, autoritățile elene vor permite accesul din Bulgaria spre Grecia printr-un singur punct de trecere a frontierei și le închid pe celelalte.

Se inchid granitele cu Grecia

Începând de miercuri, putem trece cu maşina în Grecia doar prin punctul de frontieră Kulata – Promaconas.

Aşadar românii care pleacă în Thassos, nu mai au cum să o ia pe traseul lor obişnuit, ci vor face un ocol de aproximativ 200 de kilometri, iar durata călătoriei va creşte cu aproximativ 2 ore. Sunt închise şi graniţele dintre Macedonia şi Grecia. Aşa că cei care pleacă din vestul ţării vor trece în Grecia tot prin Bulgaria.

Atenţie, cu cel puţin 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen trebuie să completaţi un formular online, indiferent de mijlocul de transport cu care vă deplasaţi. Îl găsiţi pe site-ul travel.gov.gr. Să aveţi în vedere că, la intrarea în Grecia, autorităţile elene fac teste aleatorii de Covid. Turiştii depistaţi pozitiv vor intra 14 zile în carantină.

Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost închise.

Singura care va rămâne deschisă este Kulata-Promachonas. MAE a emis o atenţionare de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că autoritățile elene pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul lor, în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19. O variantă de ocol pentru turiștii români ar fi intrarea prin Macedonia.

În același timp, grecii vor face teste aleatorii pentru depistarea persoanelor infectate. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formular.

În cadrul aceleiași campanii a grecilor de protejare față de românii care vin dintr-o țară unde coronavirusul este în plină ascensiune s-a înscris și evenimentul de miercuri, de pe aeroportul din Heraklion, Insula Creta. Toți pasagerii unei curse care a adus turiști de la București și Cluj au fost luați deoparte și testați pentru coronavirus. Testarea a durat 3 ore, iar pasagerii spun că turiștii veniți din alte țări n-au avut același tratament, notează cei de la ziaristii.com.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.