Critic National
, , Critic National, Critic National

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că, până la acest moment, 30 de români au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 dintre cei aproximativ 100 de angajaţi români care îşi desfăşoară activitatea la ferma din Herefordshire, Marea Britanie.

 

În urmă cu o zi, ministerul britanic al Afacerilor Externe a semnalat Ambasadei României la Londra situația unor sezonieri români. Doi lucrători români au reclamat existenţa unor deficienţe legate de condiţiile de cazare şi masă, însă până în prezent persoanele în cauză nu au putut fi contactate de reprezentanţii Ambasadei României la Londra, pentru a afla mai multe detalii.

În schimb, potrivit informaţiilor comunicate de compania angajatoare, autorităţile locale au asigurat alimente, apă şi alte bunuri necesare lucrătorilor plasaţi în carantină.

„În continuarea informaţiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, MAE face următoarele precizări: Potrivit ultimelor informaţii comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică, MAE precizează că, până la acest moment, 30 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 din cei aproximativ 100 de angajaţi români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei”, potrivit MAE.
 
Ministerul menționează că, la data de 16 iulie, Ministerului Afacerilor Externe britanic a semnalat Ambasadei României la Londra, situaţia a doi lucrători români care au reclamat existenţa unor deficienţe cu privire la condiţiile de cazare şi masă.
 
„În acest context, misiunea diplomatică a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii companiei prin intermediul căreia unii dintre cetăţenii români îşi desfăşoară activitatea la ferma menţionată pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la elementele sesizate şi pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt asigurate condiţii optime şi sprijinul necesar. MAE menţionează că, până la acest moment, persoanele în cauză nu au putut fi contactate de către reprezentanţii Ambasadei României la Londra”, scrie MAE. 
 
Potrivit informaţiilor comunicate de compania angajatoare, autorităţile locale au asigurat alimente, apă şi alte bunuri necesare lucrătorilor plasaţi în carantină.
 
Totodată, compania angajatoare a comunicat că lucrătorii vor putea alege să îşi continue activitatea sau să părăsească ferma după finalizarea perioadei de carantină, în baza confirmării primite de la Serviciul de Sănătate Publică.
 
Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.
 
MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833, +44 20 7603 6694, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi