Sibiu: Toţi sportivii veniţi la Turul Ciclist au fost testaţi de COVID-19

Toţi participanţii veniţi să ia startul joi, la Sibiu, la primul concurs internaţional de ciclism din lume de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au fost testaţi înainte de a ajunge în România şi nu au fost infectaţi cu noul coronavirus, a precizat pentru AGERPRES, directorul sportiv al competiţiei, Nicolae Ivan.

„Noi suntem prima competiţie după molima asta care ne-a dat bătaie de cap tuturor şi se pare că nu numai la nivel european, se pare că la nivel planetar, adică mondial este prima competiţie ciclistă. Dovadă că la start au venit din Israel, Start-Up Nation şi Bora-hansgrohe, pe care eu o consider a doua echipă ca valoare din lume, după Ineos, fostul Sky. Cursa este foarte importantă. La start se vor alinia 22 de echipe, din cele 26 pe care le-am selecţionat. Ei toţi au venit cu teste făcute, omologate de o autoritate medicală din ţara lor, deci nu este nicio problemă. Şi sper să nu plece cu COVID la purtător de aici, pentru că aici, în fiecare dimineaţă şi seară, în hotelurile în care locuiesc li se ia temperatura şi completăm un chestionar. (…) Unii sportivi sunt de câteva zile aici, echipa României este de mai mult şi nu am auzit pe cineva să se plângă că ar fi fugit COVID-ul după el dacă este”, a explicat Nicolae Ivan.

 


Foto: (c) Isabela Paulescu/AGERPRES


Potrivit sursei citate, niciun sportiv participant la Turul Ciclist al Sibiului nu este în pericol să se îmbolnăvească în timpul concursului cu noul coronavirus.

Unul din organizatorii Turului Ciclist al Sibiului, Nicolae Ivan, le recomandă tuturor să încerce să meargă pe bicicletă în aer liber, curat, mai ales în zona pădurilor, dacă au această posibilitate, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii.

„Mă întreb de ce nu înţelegem un lucru: orice virus reacţionează negativ, deci în regres, la aport de oxigen, de ozon, orice virus reacţionează negativ la aport de soare. (…) dacă vorbim de o pandemie la ora actuală, ar trebui să vorbim de pandemia fricii pentru că această molimă a lăsat o urmă foarte profundă”, a mai spus Nicolae Ivan.

Directorul sportiv al Turului Ciclist al Sibiului consideră că acest concurs este „cea mai importantă competiţie la ora actuală şi nu numai, de pe parcursul acestui an din România, pentru că este pentru prima dată când vin echipe profesioniste de World Tour într-o competiţie din România”. AGERPRES / (A – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.