Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de COVID-19, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anihilând astfel speranța că oamenii ar fi mai protejaţi vara, relatează AFP.

Studiu: Schimbarea antimpurilor nu pare să aibă efect asupra evoluției pandemiei

Anunțul a fost făcut chiar de purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, în timpul unei conferinţe de presă virtuale. Ea a oferit exemplul celor mai afectate țări, Statele Unite, unde este vară și Brazilia, care traversează iarna, potrivit Agerpres.

„Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier (…), însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a insistat ea.

Referindu-se la „convingerea” că riscul de infecţie este mai mic în timpul verii, ea a reiterat: „Vara este o problemă. Acest virus iubeşte toate anotimpurile”.

Cu toate acestea, impactul pandemiei ar putea fi mai puternic iarna, pentru că se suprapune perioadei gripale și practic prin crește presiunea asupra sistemelor de sănătate.

„Deci, încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”, a sfătuit oficialul OMS.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.