Tone de pet-uri aduse de viitură au fost adunate de pe râul Jiu

Mobilizare impresionantă pe râul Jiu, pentru a colecta tonele de pet-uri aduse în urmă cu două săptămâni de o viitură puternică. Zeci de voluntari au strâns o mie de saci cu sticle de pe luciul apei, care abia se mai zărea din cauza gunoaielor.

Acum două săptămâni, pe râul Jiu, tone de pet-uri, gunoaie și lemne sufocau luciul apei, după o viitură puternică. Zeci de voluntari s-au întors acum în zona lacului de acumulare pentru încă o acțiune de ecologizare. Au adunat o mie de saci cu pet-uri.

Pentru ca astfel de imagini să devină istorie este nevoie de un sistem foarte bine pus la punct de colectare selectivă. Apoi, de implicarea cetățenilor, dar și de idei noi.

Unul dintre retaileri vrea să extindă la nivel național infrastructura de colectare a recipientelor goale de detergenți, șampoane sau geluri de duș.

Și Ministerul Mediului spera ca sistemul garanție-returnare să fie funcțional până la sfârșitul anului. Clientul își recuperează banii reținuți drept garanție, iar ambalajul se reciclează.

Specialiștii estimează că reciclarea unui milion de tone de plastic echivalează cu retragerea din circulație a unui milion de mașini, în ceea ce privește emisiile de CO2.

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top