Ulei de Chiparos 9 Beneficii

Uleiul chiparos (Sempervirens Cupressus) este benefic pentru sănătate datorită proprietăților sale medicinale: antiseptice, respiratorii, hepatice, tonice, sudorifice, diuretice, sedative, hemostatice și vasoconstrictoare.

Chiparos (Sempervirens Cupressus)

Chiparosul Copacul cimitirelor

Uleiul esențial de chiparos este obținut prin distilarea cu vapori din nuielele tinere, tulpinile și acele chiparosului, un copac care crește în pădurile de conifere și foioase. Deși chiparosul este adesea asociat cu moartea, datorită prezenței sale în jurul cimitirelor, uleiul extras din el poate salva cu adevărat vieți prin vindecarea unor boli devastatoare.

1. Tonic respirator

Uleiul de chiparos stimulează sistemul respirator și crește eficiența plămânilor prin eliminarea flegmei acumulate la nivelul tractului respirator și al plămânilor. Se poate folosi pentru decongestionarea sinusurilor și eliminarea tusei în cazul răcelilor.

2. Întărește gingiile și mușchii

Datorită proprietăților astringente, uleiul de chiparos contribuie la întărirea gingiilor și a mușchilor corpului. Proprietățile sale astringente se referă la acțiunea de contracție, un proces prin care se combate căderea părului sau dinților.

3. Elimină spasmele intestinale și musculare

Acest ulei este un antispasmodic natural, care ameliorează spasmele sistemului respirator și spasmele intestinale și musculare de la nivelul membrelor. Este eficient în tratarea convulsiilor și afecțiunilor spasmodice care pot fi iritante sau periculoase pentru sănătate.

4. Crește cantitatea de urină, curăță rinichii, elimină excesul de apă

Uleiul de chiparos crește frecvența și cantitatea de urină eliminată, și totodată contribuie la pierderea în greutate sănătoasă, prin eliminarea grăsimilor, a excesului de apă din corp, reducerea inflamațiilor și ușurarea digestiei. Calitatea diuretică a uleiului de chiparos ajută de asemenea la curățarea rinichilor și reducerea tensiunii arteriale.

5. Protejează ficatul

Uleiul de chiparos este un foarte bun tonic hepatic, în special în ceea ce privește protejarea ficatului de contractarea diferitelor infecții.

6. Hemostatic și vasoconstrictor

Hemostatic înseamnă oprirea fluxului de sânge în cazul hemoragiilor și coagularea rapidă prin contractarea vaselor de sânge.

Chiparos ((Sempervirens Cupressus)

7. Sedativ nervos

Această proprietate înseamnă inducerea unui efect calmant și relaxant asupra minții și corpului, prin eliminarea anxietății, stresului nervos, furiei și sentimentelor de tristețe. Uleiul de chiparos este benefic pentru calmarea persoanelor care au suferit un șoc, un traumatism sau au avut de depășit un obstacol major în viață.

8. Vindecarea rănilor

Calitățile antiseptice fac uleiul de chiparos o alegere bună pentru vindecarea rănilor, atât externe, cât și interne. Din acest motiv, uleiul esențial de chiparos este adesea regăsit în produsele cosmetice (loțiuni, creme de corp, șampon).

9. Deodorant

Parfumul delicat, ușor picant și masculin al chiparosului este adesea folosit la producerea de deodorante cu o aromă distinctă.

Uleiul de chiparos trebuie evitat în timpul sarcinii.

sursa: lataifas.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.