Un fost consilier in Ministerul Mediului a recunoscut o mita de 1,3 milioane de lei. Dosarul a fost trimis in judecata de DNA Bacau

thumbs

Fostul specialist (consultant) si ulterior consilier superior in cadrul Serviciului Finantari Investitii din Ministerul Mediului si Padurilor, Gheorghe Tuluc, a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de luare de mita, in baza acordului de recunoastere a vinovatiei. In acelasi dosar sunt inca doua persoane fizice, cercetate pentru complicitate la luare de mita, si acestea recunoscand faptele.

Potrivit unui comunicat transmis marti de DNA, in acordurile de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut faptul ca, in perioada 2011-2012, in contextul realizarii proiectelor „Acumulare nepermanenta Corbesti, jud. Bihor”, „Cresterea sigurantei in exploatare a barajului si lacului de acumulare Dridu, judetul Ialomita” si „Servicii pentru pregatirea si executia designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregatire, instalare, activare si testare pentru 2 locatii Sinaia si Sacele”, Gheorghe Tuluc, ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totala de 1.293.900 lei.

Sumele de bani au fost primite in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu si se refereau la verificarea si promovarea documentatiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investitii ce erau finantate din bugetul de stat sau credite externe, supervizarea calitativa si cantitativa a lucrarilor realizate si favorizarea societatii unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizarii unei licitatii, in sensul ca i-a pus la dispozitie caietul de sarcini anterior publicarii anuntului de participare la licitatie.

„Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care si ceilalti doi inculpati) in baza unor contracte fictive de consultanta si asistenta tehnica in constructii sau inchirieri utilaje, incheiate cu oamenii de afaceri”, se arata in comunicatul DNA.

In prezenta avocatilor, cei trei inculpati au declarat ca recunosc faptele retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, precum si cu forma de executare a acestora, respectiv inchisoare cu suspendarea .executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada cuprinsa intre 2 ani si 2 luni si 3 ani, in functie de vinovatie.

Dosarele de urmarire penala privindu-i pe cei trei inculpati, impreuna cu acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Neamt.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.