Critic National
Ungaria a pus România pe “Lista Galbenă” a țărilor de risc. Toți cei care vin din România, plasați în carantină, Critic National

Ungaria a pus România pe “Lista Galbenă” a țărilor de risc. Toți cei care vin din România, plasați în carantină

Ungaria impune noi restricții la graniță. România, pusă pe lista galbenă pentru care e obligatorie carantina până la două teste negative de COVID-19. Măsura nu se aplică celor în tranzit, potrivit Reuters.

Ungaria impune noi restricții la graniță. România, pusă pe lista galbenă pentru care e obligatorie carantina până la două teste negative de COVID-19. Măsura nu se aplică celor în tranzit, potrivit Reuters.

​Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri. Măsurile dunt menite să prevenină răspândirea coronavirusului, în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters.

Cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări „galbene”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări „roşii” va fi interzisă.

Țările din zona „roşie” sunt Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Țările din UE aflate în zona „galbenă” sunt Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Potrivit Reuters, restricțiile nu se aplică celor care sunt în tranzit, transporturilor de marfă, călătoriile oficiale, dar și în aceste cazuri se pot efectua controale de sănătate.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria „verde”, a precizat responsabilul ungar.

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi