Ungaria acuza Romania si Ucraina ca polueaza raurile comune: „Masinile noastre nu mai sunt capabile sa gestioneze gramada de gunoaie”

thumbs

In scrisorile catre presedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy si presedintele Romaniei Klaus Iohannis, publicate pe site-ul oficial al presedintelui Janos Ader, acesta a declarat ca autoritatile maghiare nu pot curata toate deseurile.

Este dezamagitor faptul ca poluarea raului Tisa cu deseuri nu a fost redusa … si reprezinta o amenintare de durata pentru ecosistemul fragil al raului„, a spus Ader in scrisoarea catre Zelenskiy. El a cerut presedintelui ucrainean sa ajute la rezolvarea urgenta a problemei.

Masinile noastre nu mai sunt capabile sa gestioneze gramada de gunoaie, care vin in cantitati de neoprit„, a spus Ader.

Ader a spus in scrisori ca, de la mijlocul lunii iunie, autoritatile maghiare au eliminat 938 de metri cubi de deseuri din raul Tisa si 846 de metri cubi de deseuri din raul Somes.

Tisa, unul dintre principalele rauri din estul Europei, izvoraste in Ucraina si curge prin Ungaria pentru a se varsa in Dunare in Serbia. Somesul curge din Romania in Ungaria si se varsa acolo in Tisa. Poluarea masiva pe cele doua rauri este o problema de ani de zile.

Birourile presedintilor ucraineni si romani nu au fost disponibile imediat pentru comentarii, mai noteaza Reuters.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.