Critic National
, , Critic National, Critic National

Violeta Alexandru a anunțat că peste 100.000 de persoane continuă să se afle în şomaj tehnic. Ministrul Muncii a atras atenția că, dacă în România se va impune din nou starea de urgență, Guvernul va găsi soluții pentru finanțarea acestei măsuri, dar ”îi va fi îngrozitor de greu”.

Ministrul Muncii a dat asigurări că măsurile de susţinere a persoanelor afectate de pandemie nu vor fi întrerupte, arătând că „măsura şomajului tehnic a fost utilă, eficientă, livrată la timp şi accesată foarte simplu”.

„Diferenţa dintre acest guvern şi guvernul anterior este că noi avem rezultate şi avem rezultate într-o perioadă cu totul excepţională pentru care nimeni nu te-a pregătit să o gestionezi, dar pe care apreciez că am gestionat-o cât mai bine cu putinţă”, a spus Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei întrevederi cu oamenii de afaceri din Botoşani.

Alexandru a admis însă că finanțarea unei astfel de măsuri ar reprezenta un efort deosebit pentru guvern dacă am reveni la starea de urgență.  

„Dacă se întâmplă, o să găsim soluţii. Preferabil ar fi să nu, pentru că toate aceste contribuţii la buget înseamnă contribuţii ale noastre, ale tuturor celor care muncim. A nu mai munci înseamnă mai puţine contribuţii, mai puţine resurse pentru plata serviciilor publice, a beneficiilor şi a drepturilor oamenilor”, a precizat ministrul de resort, citat de Agerpres.

În perioada stării de urgență, peste un million de angajați s-au aflat în șomaj tehnic. Fondurile alocate de Ministerul Muncii pentru sprijinirea acestora au depășit 1,38 miliarde de lei.

În aceeași conferință, Violeta Alexandru a făcut precizări și despre pensii.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi