A scăzut consumul de medicamente. De teama coronavirusului, oamenii nu mai merg în spitale, la medicii de familie și în farmacii

Scădere fără pecedent a consumului de medicamente. O cercetare de piață arată că vânzările de medicamente au scăzut în iunie cu aproximativ 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Scădere fără pecedent a consumului de medicamente. O cercetare de piață arată că vânzările de medicamente au scăzut în iunie cu aproximativ 16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Specialiștii spun că responsabilă este frica oamenilor de a merge în spitale, la medicii de familie dar și în farmacii pe timpul pandemiei.

Cadrele medicale avertizează că renunțarea la tratamentul medicamentos prescris, reducerea dozelor sau automedicația din rezervele proprii sunt periculoase, mai ales pentru bolnavii cronici.

Studiul, efectuat de o companie de cercetare de piață arată că, pe timp de pandemie, consumul de medicamente în România a scăzut îngrijorător.

Reprezentantul celui mai mare producător local de medicamente confirmă cifrele spunând că semnalul de alarmă nu este legat de latura comercială ci de faptul că românii nu își mai iau tratamentul prescris așa cum le-a fost indicat de către medici.

Și farmaciștii confirmă scăderea cererii de medicamente.

Specialiștii avertizează că dincolo de pericolul imediat pentru sănătate, reducerea consumului de medicamente prescrise în rândul populației va afecta întregul sistem medical din România.

Scăderea fără precedent a consumului de medicamente nu este doar un fenomen local.

Specialiștii spun că în întreaga Uniune Europeană s-a înregistrat o prăbușire de până la 50% a consumului de medicamente în spitale și în rândul populației.

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.