„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc. ”Este cel mai important premiu pentru că vine de acasă”

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

Radu Ciorniciuc a declarat la TVR că este cel mai important premiu luat de filmul Acasă, tocmai pentru că vine de  acasă, din locul în care mi-aș dori să aibă parte de cât mai multă atenție.

Filmul va apărea în toamna acestui an.

Pelicula  produs urmărește povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.

Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a documentat marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, în sălbăticia din Delta Văcărești, până când acest spațiu a devenit Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România – la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei.

Radu Ciorniciuc a povestit la TVR în ce situație sunt acum cei nouă copii ai familiei Enache. Ei merg la scoală, au învățat să scrie să citească, câțiva dintre ei sunt foarte populari în clasele lor. Cu ajutorul colegilor mei am reușit să le cumpărăm o bucată de pământ și o casă lângă București, deci au scăpat de marea grijă de a fi instituționalizați.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.