Numărul cetățenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la 31 iulie era de 18.983.585. Potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP), față de informarea anterioară, din iunie, numărul acestora a crescut cu 1.613.

Numărul alegătorilor depășește 18,9 milioane

AEP menţionează că, luna trecută, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral radierea a 23.150 de persoane ca urmare a decesului şi a 165 de persoane, cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puşi sub interdicţie. Pe de altă parte, 139 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.251.611 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 731.974, în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

În iulie, au fost înscriși din oficiu în Registrul electoral 20.614 tineri care au împlinit 18 ani.

Conform datelor din 9 iulie de la Direcţia Generală de Paşapoarte, 688 de alegători noi au intrat în evidenţe, iar 129 nu mai figurează în Registrul electoral ca urmare a decesului sau pierderii cetăţeniei.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.