Critic National
, , Critic National, Critic National

Africa de Sud, a cincea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus din lume, a depăşit în ultimele 24 de ore jumătate de milion de cazuri de COVID-19, ajungând la 503.290 de contagieri, şi a înregistrat 148 noi decese într-o singură zi, potrivit cifrelor publicate de guvernul de la Cape Town.

 

„În ţara noastră, 8.153 de persoane şi-au pierdut până acum viaţa, iar datele actualizate ale deceselor provocate de noul coronavirus ar putea depăşi această cifră”, notează într-un comunicat preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa.

Rata de mortalitate în Africa de Sud rămâne de 1,6%, mult mai scăzută decât media globală, şi peste o treime dintre cei infectaţi s-au vindecat.

Deşi noile contagieri continuă să depăşească zilnic 10.000 de cazuri, guvernul consideră că infecţiile s-au stabilizat, mai ales în marele focar epidemiologic al ţării, în provincia centrală Gauteng, unde sunt localizate metropolele Pretoria şi Johannesburg.

„Deşi este curând să tragem concluzii, acest lucru arată că măsurile de prevenire care au fost adoptate de ţara noastră au avut efect”, a precizat preşedintele Ramaphosa.

Africa de Sud a impus o izolare foarte strictă la începutul pandemiei, în luna martie, când se înregistrau doar 400 de cazuri, care au fost însă ridicate după două luni când numărul contagierilor începuse să crească şi după consecinţele economice dure observate asupra populaţiei.

În pofida situaţiei actuale critice, nu se consideră că Africa de Sud a depăşit pragul de sus al primului val de COVID-19, având în vedere că se aşteaptă limite epidemice maxime pentru luna august.

Guvernul nu prevede o reîntoarcere la izolare, dar a reimpus o serie de măsuri precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, suspendarea cursurilor şcolare în următoarele săptămâni, interdicţia vânzării de alcool pentru a limita spitalizările şi punerea la dispoziţia a mai multor paturi la secţiile de terapie intensivă, relatează Agerpres.

Numărul cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2 a depășit, pe 2 august, 18 milioane la nivel global, iar cel al deceselor a ajuns la aproape 689.000. Cele mai afectate țări sunt SUA, Brazilia și India.

Duminică după-amiază, numărul total al cazurilor de îmbolnăviri a ajuns 18.068.192, potrivit datelor centralizate pe platforma worldometers.info. Dintre acestea, 11.362.387 de pacienți s-au vindecat, iar 689.744 au murit.

Africa de Sud este în top 5 negativ de covid-19 la nivel mondial, după Rusia care are cu 300 de mii mai multe cazuri de infectări – 850.870 și aproaape de două ori mai multe decese – 14.128, decât Africa de Sud, potrivit datelor centralizate de Worldometers. Statele Unite rămân țara cea mai afectată la nivel global, cu peste 4,76 de infectări cu SARS-CoV-2 și 157.921 de decese, raportând în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri. Pe locul al doilea în topul mondial al infectărilor se află Brazilia, cu 45.578 de noi cazuri de COVID-19 şi 1.048 de decese în ultimele 24 ore. Bilanțul total din țară depășește 2,7 milioane de infectări și 93.616 decese. India este pe al treilea loc, cu 1,76 de milioane de cazuri de COVID-19 și 37.560 de decese.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi