Cinci persoane au fost trimise în judecată după ce anchetatorii au stabilit că au furat telefoane mobile și aparate electrocasnice din magazine de profil din București și alte județe, în valoare de un milion de lei. Potrivit procurorilor, trei dintre membrii grupării au fost condamnați și în alte țări europene pentru infracțiuni similare. Aceștia operau ca niște adevărați ”experți”.

cinci persoane sunt cercetate pentru furt de peste 1 milion de lei

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, inculpatii ar fi furat telefoane mobile și produse electrocasnice de peste 1,1 milioane de lei din magazine din București și județele Brașov, Galați, Iași, Vrancea, Satu Mare, Suceava și Dolj.

Aceștia alegeau magazinul pe care urmau să-l spargă după anumite criterii, precum poziționarea, volumul și valoarea produselor electronice comercializate și gradul de vulnerabilitate a sistemelor de închidere a ușilor de acces. Cu o zi sau două înaintea comiterii infracțiunii, cel puțin unul dintre hoți mergea la adresa unde se afla magazinul și verifica atât exteriorul, pentru a stabili poziționarea căilor de acces și eventuale camere de supraveghere, cât și în interior, pentru a observa unde se aflau poziționate vitrinele ce conțineau telefoane mobile sau alte produse electronice cu valoare mare.

Pentru a intra în magazine, de obicei la 5 dimineața, inculpații foloseau leviere și șurubelnițe pentru forțarea ușilor, fiind îmbrăcați în negru și având cagule pe cap. În maximum două minute, reușeau să spargă vitrinele de unde sustrăgeau telefoane și produsele de valoare, pe care le transportau în sacoșe de rafie și genți tip sport, după care fugeau de la locul faptei cu mașini cu numele de înmatriculare furate de la autoturisme parcate în zonă.

Parchetul informează și că trei dintre membrii grupării au fost condamnați și în alte țări europene pentru infracțiuni similare, potrivit ziare.com.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.