Autoritățile asigură măști gratuite doar pentru elevii din familii nevoiașe. Care este situația măștilor în școli în Franța și Spania

Guvernul spune răspicat că nu are cum să asigure măști pentru absolut toți elevii și profesorii care sunt așteptați în clase la începutul anului școlar. Singura veste bună, anunțată de premier, este că elevii care provin din familii cu venituri modeste vor primi măștile gratuit. Ludovic Orban spune că revenirea în bănci se bazează pe colaborarea dintre școli, autorități și părinți. În alte țări, precum Spania sau Franța, măștile nu sunt obligatorii în școli decât în anumite condiții, dar nu sunt distribuite gratuit de autorități.

Autoritățile locale urmează să primească, în total 175 de milioane de euro pentru echipamente electronice, dar și pentru măști, dezinfectanți și containere mobile în școli. Măști vor primi însă cu prioritate copiii din familii sărace.

Cum măștile sunt obligatorii pentru elevi și cadrele didactice, asociațiile de părinți acuză guvernul că gestionează prost situația și că pune o povară în plus pe bugetul familiilor.

Anul școlar începe cu mască peste tot în Europa, dar condițiile depind de la țară la țară.

În Spania, școlarii din clasele primare nu vor purta mască la ore. În schimb, elevii de clasa a V-a până la a XII-a vor purta mască în sala de clasă doar dacă nu se poate menține distanța de siguranță de un metru și jumătate și în pauze. Dacă sunt în bănci, la distanță și clasa este aerisită, atunci masca nu este obligatorie.

În Franța, măștile sunt obligatorii pentru toți elevii de peste 11 ani și pentru întregul personal. Costurile vor fi suportate de părinți. Autoritățile spun că elevii care provin din familii cu venituri reduse vor primi ajutor din partea statului. De asemenea, Ministerul Educației va furniza măști pentru întregul personal didactic.

Banii pentru materiale de protecție și tablete în școli provin de la Uniunea Europeană și nu sunt rambursabili.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top