Critic National
Buzău: Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni Tisău, diagnosticaţi cu COVID-19, Critic National

Buzău: Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni Tisău, diagnosticaţi cu COVID-19

Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni ”Încredere, speranţă, înţelegere” din Tisău au fost diagnosticaţi cu COVID-19, a anunțat Prefectura Buzău.

Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni ”Încredere, speranţă, înţelegere” din Tisău au fost diagnosticaţi cu COVID-19, a anunțat Prefectura Buzău.

În urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău au fost create circuite epidemiologice separate, există spații de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19 și se face examen clinic zilnic al tuturor asistaţilor prin medicul de familie.

Numărul focarelor active de infecţie cu SARS-CoV-2 din județ a ajuns astfel la 9.

Din datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, cele mai mari focare sunt la acest azil dar și la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde au fost testate pozitiv 20 persoane și la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde sunt 12 persoane confirmate.

La Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi la Biroul Vamal de Interior Buzău au fost confirmate câte trei cazuri, la o fundaţie din comuna Cernăteşti sunt 4 cazuri şi câte 5 cazuri la trei societăţi comerciale din municipiul Buzău.

DSP a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi