Céu, „APKÁ!”: un amestec de emoție și gratitudine

„APKÁ!” este al cincilea și cel mai nou,â album lansat de cântăreața și compozitoarea braziliană Céu, una din vocile importante ale scenei muzicale moderne din țara sa, pentru că au impus inovația, experimentul și muzica electronică în perimetrul sonor tradițional al Braziliei. 

Ceea ce vrea să spună samba, jazz, soul, r&b, electro-pop, dub, funk şi reggae, așa cum suneau ele pe primele patru albume ale lui Céu, sau samba și techno minimalist, cum sună muzica de pe al cincilea ei disc.

Aflăm din prezentarea de pe Bandcamp că numele albumului îi aparține lui Antonino, al doilea copil al Céu, în vîrstă de un an: „APKÁ!” e un cuvânt inventat pe care Antonino îl strigă de fiecare dată când îi place ceva, o jucărie, un joc, o mâncare, și exprimă un amestec de emoție și gratitudine.

Cronicarul muzical de la Bandcamp crede că – în felul lui – albumul „APKÁ! e exact asta, muzical vorbind: un amestec de emoție și gratitudine.

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.