Într-un mic sat de munte din Gorj, doi belgieni – soţ şi soţie – au deschis o fabrică de ciocolată după reţete tradiționale din Belgia. Ingredientele folosite provin aproape integral din ţara noastră. Printre specialităţi se numără pralinele cu pălincă în loc de whisky, dar şi zeci de alte sortimente neobişnuite, cu diverse condimente.
Praline cu mușețel, ciocolată cu cuișoare, ciocolată cu chimen. Acestea sunt doar câteva dintre sortimentele de praline cu arome inedite care se prepară în micul paradis al dulciurilor din județul Gorj.
Fabrica din localitatea Crasna a fost deschisă acum 8 ani, după ce belgianca s-a mutat definitiv împreună cu soțul în România. Dacă alte afaceri au suferit pe timpul pandemiei, mica fabrică de ciocolată nu duce lipsă de clienți.
Cuplul belgian iubește țara noastră de 15 ani. Cei doi soți făceau schimburi de experiență cu școli de la noi. Au început să viziteze des România și s-au îndrăgostit de peisajele fabuloase.
Românilor le place gustul ciocolatei belgiene, iar afacerea a crescut de la an la an. Câteva femei din sat au învățat deja să prepare bunătățile artizanale.
Fabrica de ciocolată din Gorj produce în acest moment peste 40 de sortimente de dulciuri, inclusiv cu nuci, fructe, miere sau pălincă.
sursa: TVR