Comunicat de presă – Biroul de Presă TIFF

Dragi jurnalişti,

Vă mulţumim pentru interesul acordat în acest an Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Veţi găsi ataşate câteva fotografii realizate de echipa noastră, fotografii care surprind atmosfera din Piaţa Unirii.

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului s-a deschis cu trei proiecţii sold-out ale comediei romantice La Belle Epoque / Cei mai frumoşi ani (r. Nicolas Bedos). Evenimentul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă sporită, toţi cei prezenţi fiind încurajaţi să respecte cu stricteţe regulamentul de participare.

Proiecţia de Gală din Piaţa Unirii s-a deschis cu un moment muzica inedit: Sync the Classics – un nou concept al compozitorului şi producătorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.

,,Mă bucur că suntem primul mare festival de film din Europa care îşi reia, practic, drumul. După noi vor urma festivalurile din Sarajevo, Veneţia şi altele. Interesul e mare în a vedea cum se întâmplă un astfel de festival în timpuri complicate. Este important că suntem aici chiar şi în număr mai mic decât în alţi ani. Va fi un festival light, cu multe nopţi nedormite, cu proiecţii în aer liber, cu locuri pe care clujenii le vor redescoperi.

Pariul în acest an este să regăsim sentimentul unei vieţi normale, un sentiment bun că TIFF-ul se apropie de ce a fost timp de 18 ani. Recomand în acest an punctul de atracţie al festivalului, mai exact retrospectiva Federico Fellini, o ocazie să vedem filmele marelui cineast în versiuni restaurate.

De asemenea, recomand un alt film pe care îl am aproape de suflet, Thalasso, cu Michel Houellebecq şi Gerard Depardieu. Programul este consistent atât în timpul zilei, cât şi seara.

Începând de sâmbătă vom demara şi dialogurile cu invitaţii festivalului, în primele două zile cu Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, respectiv cu sportivul Horia Tecău.”, a declarat Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului, în deschiderea serii de Gală.

,,De la bun început TIFF-ul a fost un pariu riscant. Puţini au fost cei care au crezut în el, mulţi au fost cei care au zis că vom eşua. Totuşi am reuşit, chiar de la prima ediţie din 2002. Cinema-ul însuşi a fost şi rămâne un pariu riscant şi periodic lumea îi cântă prohodul. Cu toate acestea a devenit arta cea mai populară. Într-o lume obsedată de siguranţă, cinema-ul continuă să îndrăznească şi multe filme de la TIFF din acest an îndrăznesc.”, a subliniat directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, în discursul său de la Gală.

Vă stăm la dispoziţie pentru informaţii suplimentare şi vă aşteptăm cu drag la proiecţiile din următoarele zile.

Biroul de Presă
Transilvania Internaţional Film Festival


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top