Comunicat de presă – Casa Corpului Didactic Constanţa

Casa Corpului Didactic Constanţa, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, lansează programul „Utilizarea platformelor educaţionale în procesul de predare-învăţare-evaluare”.

Acţiunea se înscrie în strategia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de dezvoltare a competenţelor cadrelor didactice pentru învăţarea online şi vizează unul dintre obiectivele importante ale Proiectului „România Educată” – acela de a forma profesorii pentru a fi mentori şi facilitatori ai învăţării.

Programul este structurat pe două componente principale.

Prima etapă se va derula în perioada 17 august – 21 august 2020 şi va consta într-o serie de 5 seminare în format sincron audio-video (webinar) susţinute de formatori ai C.C.D. cu experienţă în implementarea unor suite de programe, aplicaţii sau platforme în procesul educaţional: Kinderpedia, GSuite (Google Classroom, Meet), 24edu, Microsoft Office 365, Microsoft Teams, Adservio, Zoom.

C.C.D. vizează, în această etapă, formarea a 185 de profesori şi informaticieni din unităţile de învăţământ de stat şi particulare, care vor avea rol de persoane – resursă pentru instruirea şi consilierea cadrelor didactice în utilizarea instrumentelor digitale la clasă.

În perioada 1 septembrie – 11 septembrie 2020, Casa Corpului Didactic va organiza ateliere de lucru, prin persoanele-resursă, la nivelul fiecărei unităţi şcolare înscrise în program.

Director,
Prof. dr. Andreea-Mihaela ARTAGEA


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.