Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Grupul de lucru pentru Educaţie din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, condus de Elena Lotrean, a lansat azi într-o conferinţă de presă online cercetare pentru a analiza modul în care s-a desfăşurat Şcoala online din momentul închiderii şcolilor fizice, respectiv 11 martie 2020.

Cercetarea a fost desfăşurată în perioada 12 – 25 iunie 2020 şi s-a adresat unui eşantion de 8.972 de elevi, părinţi şi profesori, respondenţii din cele 3 categorii nefiind în mod necesar în relaţie directă. Obiectivul acestei cercetări a fost acela de a realiza o radiografie de moment a modului în care s-a desfăşurat şcoala online în ultimele 3 luni ale anului şcolar 2019-2020, din punct de vedere cantitativ şi calitativ.

Temele transversale abordate pe fiecare grup ţintă au fost:

1. Când a început şcoala online?

2. Cât timp, de-a lungul unei zilei, au dedicat şcolii online? Numărul de ore prevăzut în planul-cadru pe fiecare materie şi orele alocate activităţii online coincid?

3. Cât din materia şcolară planificată nu a fost parcursă în timpul şcolii online?

4. Sunt multe goluri în învăţare pe care le recunosc actorii principali (elevi, profesori, părinţi)?

5. Ce a adus bun şi care au fost provocările şcolii online? Concluziile sunt prezentate mai jos, detaliile pe fiecare dintre grupurile ţintă putând fi regăsite în anexe.

Vă rugăm să găsiţi ataşat rezultatele in extenso ale acestei cercetări defalcat pe cele 3 publicuri ţintă- elevi, profesori, părinţi alături şi de un rezumat al acesteia.

Pentru orice fel de clarificări sau comentarii asupra cercetării vă stăm la dispoziţie.

*** Despre Coaliţia pentru Dezvoltarea României:
Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), una dintre cele mai importante iniţiative ale mediului de afaceri din România, reuneşte reprezentanţi ai investitorilor români şi străini în România şi este condusă de un Consiliu Director format din preşedinţii şi vicepreşedinţii a opt asociaţii de business: Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi Confederaţia Patronală Concordia (CPC). Coordonarea Coaliţiei este asigurată prin rotaţie de către unul din membrii Consiliului Director, pentru o perioadă de şase luni.

În cadrul CDR funcţionează 14 grupuri de lucru formate din specialişti cu expertiză în domeniile Agricultură, Antreprenoriat, Educaţie, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Infrastructură, IT&C, Mediu, Muncă, Sănătate, Servicii Financiare şi Turism. Grupurile de lucru sunt formate din profesionişti şi personalităţi cheie din mediul de afaceri, care reprezintă atât capitalul autohton, cât şi cel străin. Grupurile de lucru sunt concepute să ofere sprijin şi asistenţă de specialitate miniştrilor de resort în special pentru formularea de politici publice care contribuie la creşterea competitivităţii economiei româneşti.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi