Comunicat de presă – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în şedinţa din data de 12 august 2020

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 august 2020, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Introducerea şi utilizarea pe parcursul procedurii de recrutare, pentru poziţia de controlor trafic aerian, a criteriului de vârstă, fără a promova testul justficării obiective (criteriul să urmărească un scop legitim, să fie adecvat şi necesar, respectiv să fie proporţional cu scopul urmărit) constituie o faptă de discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 6 din OG. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 11.000 de lei faţă de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (5 voturi).

2. Refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoţit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiţii de egalitate, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 11 alin. (2).

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei faţă de S.C. TRANSRELAXA S.R.L. din Târgu Mureş.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (5 voturi).

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

12 august 2020
Bucureşti


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top