Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – deputat Antonela Ioniţă (PNL)

Dezvoltarea serviciilor de sănătate, inclusiv a cabinetelor medicale, beneficiază de fonduri nerambursabile substanţiale. Contractele vor fi încheiate anul acesta pentru ca banii să intre urgent în circuitul economic

Zona serviciilor de sănătate poate accesa sume nerambursabile substanţiale pentru a investi în modernizare şi pentru a creşte, astfel, calitatea actului medical. Altfel spus, cei care vor să investească în servicii medicale şi care depun proiecte pot beneficia de o sumă cuprinsă între 50.000 euro şi 200.000 euro, la care se adaugă o cofinanţare proprie a beneficiarilor stabilită în procent de minim 15% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunile mai puţin dezvoltate şi 30% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunea Bucureşti- Ilfov.

Proiectele includ, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului referitoare la granturi, finanţări ce vizează „cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale”, dar şi alte accesorii necesare desfăşurării actului medical. De asemenea, granturile pot fi folosite de industria farmaceutică, inclusiv pentru depozite medicale necesare în situaţii de urgenţă. Domeniile de activitate eligibile, potrivit deciziei Guvernului, sunt „activităţi de asistenţă spitalicească, activităţi de asistenţă medicală generală, activităţi de asistenţă medicală specializată, activităţi de asistenţă stomatologică, alte activităţi referitoare la sănătatea umană”.

În cursul acestei luni, aplicanţii vor avea la dispoziţie, în conformitate cu regulamentele UE, ghidul solicitantului şi o platformă electronică unde pot depune proiectele online. Proiectele înregistrate în platformă vor fi supuse evaluării, iar contractele se vor încheia tot anul acesta pentru ca economia românească să beneficieze repede de o injecţie de capital importantă. Pe lângă granturile de investiţii (în valoare totală de 550 de milioane de euro), Guvernul PNL mai pune la dispoziţie finanţări destinate capitalului de lucru (350 de milioane de euro) ce vor avea o valoare cuprinsă între 2.000 şi 150.000 euro şi microgranturi (100 de milioane de euro) cu o valoare de 2000 de euro per beneficiar.

Chiar dacă Guvernul PNL se confruntă cu opoziţia PSD, săptămânal acesta aprobă noi programe economice din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică – cel mai amplu program economic naţional din ultimii 30 de ani, axat pe investiţii şi măsuri pro-active pentru companiile româneşti, pentru tinerii antreprenori, pentru tinerii fermieri şi pentru angajaţii care au revenit din şomaj tehnic sau de la muncile sezoniere de peste hotare. Măsurile propuse de Guvernul PNL sunt răspunsul nostru la situaţia de criză în care ne aflăm şi sunt rezultatul consultării mediului de afaceri, a actorilor din societatea civilă, a organizaţiilor neguvernamentale şi sindicale. Vorbim despre un veritabil plan de reconstrucţie rapidă a României, plan ce nu mai poate fi amânat.

Antoneta Ioniţă
Deputat PNL
Membru în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi