Comunicat de presă – Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

MĂSURI DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ

În zilele de 09 şi 10 august a.c., în Municipiul Bucureşti, sunt anunţate în spaţiul public mai multe evenimente la care există posibilitatea să participe un public numeros.

Jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor fi prezenţi la toate aceste manifestaţii pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării acestor evenimente.

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestaţiilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, sunt interzise pe timpul stării de alertă.

Pentru sănătatea lor şi a celor din jur, jandarmii bucureşteni recomandă cetăţenilor:
– să fie responsabili şi să nu se expună;
– să evite zonele aglomerate şi să păstreze distanţa fizică faţă de alte persoane;
– să poarte mască de protecţie în zonele aglomerate şi să respecte măsurile de igienă.

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top