Comunicat de presă – Federaţia Naţională Sindicală „ALMA MATER”

Federaţia Naţională Sindicală „ALMA MATER”, federaţie reprezentativă în sistemul de învăţământ superior românesc şi recunoscută la nivel european, având un număr de peste 20.000 de membri, îşi exprimă dezamăgirea şi revolta faţă de decizia Guvernului de a nu finaliza, la 1 septembrie 2020, aplicarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere si personalul de îndrumare si control din învăţământ.

În condiţiile în care, aplicarea acestei Legi este prevăzută în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020, iar potrivit numeroaselor declaraţii si asigurări ale reprezentanţilor Guvernului, finanţarea era înglobată în bugetul alocat educaţiei pe acest an, sub nicio formă nu putem înţelege atitudinea Guvernului faţă de cadrele didactice care, odată cu începerea anului şcolar şi a celui universitar vor fi „în linia întâi” a luptei împotriva pandemiei, fiind expuşi riscului infectării, asemănător personalului medical!

Aplicarea Legii presupune o creştere, în medie, de doar 250 de lei în valoare netă pe salariat, efortul bugetar pe ultimele patru luni ale anului 2020 fiind de circa 750 milioane de lei, pentru întreg sistemul de învăţământ din România. De aceea, considerăm că această măsură a Guvernului este o gafă politică generatoare de tensiuni si de nemulţumiri suplimentare în rândul cadrelor didactice.

SĂ NU UITĂM CĂ, ÎN ACESTE VREMURI, ROMÂNIA PLĂTEŞTE PREŢUL LIPSEI DE EDUCAŢIE!

Preşedinte F.N.S. „ALMA MATER”
Prof. univ. dr. ing. Anton Hadăr


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.