Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Fundaţia Ţiriac

Comunicat de presă – Fundaţia Ţiriac

Echipele de hochei susţinute de Fundaţia Ţiriac practică, în această vară, antrenamente în aer liber, sesiuni de înot şi cursuri de nutriţie

Bucureşti, 7 august 2020 – Copiii din echipele de hochei susţinute de Fundaţia Ţiriac au început să practice şi alte activităţi, desfăşurate în afara patinoarului, precum: antrenamente pe uscat, sesiuni de înot şi cursuri de nutriţie, toate acestea reprezentând o etapă absolut necesară în pregătirea sportivă a copiilor. Astfel, concomitent cu activităţile desfăşurate la Patinoarul Ţiriac-Telekom Arena, începând cu data de 27 iulie, echipele se antrenează periodic atât în cadrul Stejarii Country Club, cât şi la Complexul Sportiv Ion Ţiriac.

Printre activităţile copiilor se numără cursurile de înot şi lecţiile de nutriţie desfăşurate în cadrul Stejarii Country Club. Înotul contribuie la antrenarea tuturor muşchilor şi întregului sistem cardiovascular, creşterea imunităţii şi rezistenţei la efort. În paralel, cursurile de nutriţie îi învaţă pe sportivi ce înseamnă un mod de viaţă sănătos şi cum îl pot aborda printr-o alimentaţie echilibrată, astfel încât să aibă energie în timpul antrenamentelor şi viitoarelor competiţii.

Totodată, copiii au participat şi la antrenamentele pe uscat în Complexul Sportiv Ion Ţiriac. Aici, jucătorii au învăţat mişcări noi şi scheme de joc ce vor fi aplicate ulterior pe gheaţă. Antrenorii au pus mare accent în timpul pregătirii pe calităţile motrice cum ar fi forţă, viteză, rezistenţă şi mobilitatea.

Cele cinci echipe de hochei, susţinute de Fundaţia Ţiriac cu sprijinul sponsorilor Telekom, Dedeman, Skoda, Allianz-Ţiriac şi Simona Halep, găsesc în cele două locaţii spaţiu ideal pentru practicarea antrenamentelor. Astfel, Stejarii Country Club pune la dispoziţia sportivilor o piscină exterioară cu cele mai bune condiţii pentru practicarea acestui sport (temperatura fiind permanent controlată, clorul este obţinut natural prin electroliza sării, apa fiind foarte bine tolerată), iar micuţii sunt mereu supravegheaţi de antrenorii Clubului. De asemenea, la Complexul Sportiv Ion Ţiriac jucătorii au la dispoziţie terenuri cu diferite tipuri de suprafeţe de joc. Printre acestea putem enumera două terenuri de tenis pe zgură, un teren de fotbal, trei terenuri multisport, un teren de baschet şi panouri de minibaschet.

Toate aceste activităţi complementare hocheiului se vor desfăşura periodic, după un program bine stabilit de antrenorii noştri, astfel încât pregătirea pe gheaţă şi condiţia fizică a sportivilor să fie îmbunătăţite. Astfel, antrenamentele de înot şi cursurile de nutriţie vor fi organizate de două ori pe lună, în timp ce antrenamentele pe uscat o singură dată pe lună. Siguranţa şi sănătatea copiilor sunt pe primul loc, toate activităţile sportive fiind organizate în conformitate cu reglementările în vigoare adoptate de autorităţi privind măsurile de prevenţie COVID-19.

Locaţiile de antrenament sunt puse la dispoziţia micilor hocheişti prin sprijinul oferit de Stejarii Country Club şi Fundaţia Olimpică Română, alăturându-se astfel Fundaţiei Ţiriac în demersul său de a susţine sportul şi o viaţă sănătoasă în rândul copiilor.

Telekom Arena este singurul patinoar din zona Bucureşti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaţionale şi în acord cu indicaţiile Federaţiei Internaţionale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanţe. Detalii despre patinoar pot fi accesate la adresa http://www.fundatiaiontiriac.ro/proiecte/patinoarul-telekom-arena, https://www.telekomarena.ro sau în pagina de facebook.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Daniela Timofti, [email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi