Comunicat de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Covasna, potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 555 de persoane, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 19 cazuri.

Dintre acestea, potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică Covasna din data de 12 august 2020, un număr de 410 persoane au fost vindecate, iar alte 13 persoane au decedat.

Potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică Covasna din data de 12 august 2020, în conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020, în prezent sunt în izolare instituţionalizată, în unităţi spitaliceşti, un număr de 63 de persoane în timp ce alte 81 de persoane se află în izolare la domiciliu/locaţia declarată. În total, la nivelul judeţului Covasna rezultă un număr de 144 de cazuri active.

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autorităţile au dispus ca alte 276 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să fie carantinate la domiciliu ori la locaţia declarată, aflându-se sub supraveghere medicală.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru judeţul Covasna este de 10.788 de teste, la care se adaugă alte 8007 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea judeţelor Braşov, Sibiu şi Mureş.

Ca urmare a faptului că au respectat indicaţiilor medicilor şi s-au vindecat, 20 de persoane au ieşi din izolare în ultimele 24 de ore.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Covasna, structurile teritoriale ale M.A.I., constituite din poliţişti, jandarmi din cadrul IJJ Covasna şi Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, precum şi poliţişti locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă prin Hotărârea nr.24 din 3 august 2020 a CJSU Covasna, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii închise şi spaţiile publice deschise ( pieţele, tîrgurile, spaţii comerciale, zonele de aşteptare a mijloacelor de transport), zone în care pot apare aglomerări publice spontane.

Obiectivul acestor acţiuni a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus.

În urma acestor acţiuni au fost verificate 404 persoane dar şi 45 de agenţi economici cu 52 de locaţii/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce priveşte mijloacele de transport, au fost verificate un număr de 27 de mijloace de transport public în comun.

Pe durata acestor activităţi, nu au fost identificate persoane care să nu respecte măsurile de protecţie individuală.

Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna recomandă tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţa, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare pentru Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă, activităţi specifice în scopul protejării locuitorilor.

Rugăm cetăţenii să respecte regulile şi măsurile stabilite de autorităţi.

Cancelaria Prefectului


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.