Comunicat de presă – Instituţia Prefectului Sibiu

Având în vedere măsurile adoptate prin Hotărârea nr. 37/28.07.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există risc crescut de infectare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, întrunit în şedinţa extraordinară din data de 31.07.2020, a hotărât că începând cu data de 03.08.2020, orele 00:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii SARS-CoV-2.

Măsura se va aplica, conform Hotărârii, pentru toate persoanele, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele locuri:

– Pieţele agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 18:00 şi permanent sâmbăta şi duminica;
– Pieţele agroalimentare cu program săptămânal – în ziua desfăşurării, pe întreaga perioadă;
– Pieţele volante/pieţele mixte – pe întreaga durată a desfăşurării;
– Târguri generale/specializate – pe întreaga durată a desfăşurării;
– Bâlciuri/festivaluri tematice – pe întreaga durată a desfăşurării;
– Staţiile de autobuz, peroanele din staţiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internaţional Sibiu zona de parcare, staţiile de îmbarcare transport pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac şi Păltiniş) pe perioada staţionării şi îmbarcării;
– Pe perioada desfăşurării ceremoniilor funerare;
– Grădina Zoologică Sibiu – în zonele cu potenţial de aglomerare (casa de bilete, zona chioşcurilor şi tarabelor, zona lacului de agrement), în zilele de sâmbătă şi duminică;
– Parcuri – în zonele de socializare (mese pentru jocul de şah – Parcul Astra, etc.);
– Evenimente culturale organizate în spaţii deschise – atât pentru participanţii la eveniment, conform legislaţiei în vigoare, dar şi pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staţioneze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.

“Deşi la nivelul judeţului Sibiu nu ne confruntăm cu o creştere alarmantă, totuşi numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, motiv pentru care noi toţi, trebuie să fim responsabili şi preventivi, astfel că, trebuie să respectăm cu stricteţe toate măsurile de prevenire date de autorităţi.

Este important să conştientizăm că prezenţa virusului SARS CoV-2 în vieţile noastre, poate genera o serie de efecte nedorite, iar pentru a preveni răspândirea acestuia trebuie să acţionăm responsabil. Prin hotărârea luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, dorim să tragem un semnal de alarmă tuturor cetăţenilor, asupra faptului că ne aflăm în stare de alertă, iar respectarea măsurilor de protecţie individuală poate duce la diminuarea răspândirii virusului SARS CoV-2 în comunitate.

Judeţul Sibiu este iubit de noi, dar şi de turişti, motiv pentru care, o atitudine preventivă are scopul doar de a proteja comunitatea sibiană. Dragi cetăţeni, vă doresc multă sănătate şi vă rog să vă protejaţi!” transmite Mircea Creţu, Prefectul judeţului Sibiu.

De asemenea, precizăm faptul că, responsabilitatea aplicării măsurilor adoptate în hotărâre revine instituţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Andreea Ştefan

Purtător de Cuvânt Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top