Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Institutul Yunus Emre

Expresiile artistice ale pandemiei se găsesc pe covidoscope.org!

Site-ul web al proiectului Covidoscope al Institutului Yunus Emre, care reflectă expresiile emoţionale şi artistice ale pandemiei COVID-19 la scară globală, este acum disponibil pentru vizitatori cu diferite opţiuni de limbaj în Turcă, Engleză, Arabă şi Spaniolă.

În starea de incertitudine/nesiguranţă care s-a lăsat peste ei, pe măsură ce oamenii petreceau mai mult timp în casele lor şi priveau spre interiorul lor sufletesc, a existat o expansiune multiplicată care a însoţit expresiile artistice ale oamenilor şi cum simţeau ei. Prin diverse investigaţii, expresii şi tehnici, atât sentimentele comune, născute dintr-o experienţă globală împărtăşită, cât şi răspunsurile personale la aceasta au fost modelate în setări unice, care au avut roade variate.

Această manifestare, formată colectiv într-un moment semnificativ, de vârf şi care, în ansamblu, formează un jurnal emoţional al vieţii în timpul unei pandemii, se alătură în proiectul „Covidoscope”. Acesta adună o selecţie a efectelor de senzaţie care se întind chiar din primele zile ale izbucnirii bolii. Inspirat de reflecţiile multifaţetate, schimbătoare, armonioase ale culorilor vii văzute printr-un caleidoscop, scopul nostru este de a crea o bancă globală de memorie pandemică care să includă atât comunităţi, cât şi expresii subiective.

Pe www.covidoscope.org puteţi explora colecţia prin diferite puncte de vedere. In-diferent dacă este prin harta lumii sau prin teme şi emoţii, aveţi posibilitatea să vi-zualizaţi această galerie semnificativă din punct de vedere cultural prin propria dvs. perspectivă unică. Utilizatorii sunt capabili să urmărească lucrările şi bogăţia culturală pe hărţile lumii care înfăţişează emoţii şi teme.

Prin contribuţiile unei echipe de cercetare şi consultanţă diversă, a fost creată o colecţie care nu s-a limitat doar la artele moderne, dar a inclus şi desene animate, ilustraţii, fotografii, concerte, arte de stradă, animaţii şi altele. Acesta îşi propune să includă toate formele de producţie estetică care reflectă perioada. Această colecţie include lucrări din aproape 40 de ţări. Inclusiv artişti şi instituţii proeminente din Anglia, cum ar fi Muzeul Fitzwilliam din Cambridge precum şi Henry Tozer cu melodiile sale unice pentru quarantine.

Autorul Cărţii Emoţiilor Umane, Dr. Tiffany Watt Smith, istoricul şi documentaristul Saadet Ozen, psihiatrul şi scriitorul prof. dr. Kemal Sayar se numără printre consultanţii proiectului de memorie digitală, care subliniază solidaritatea întreţesută între oamenii care se confruntă cu aceleaşi încercări neprevăzute şi calitatea integratoare a experienţelor lor emoţionale.

Rămâneţi la curent pentru a fi informaţi despre actualizarea continuă a Covidoscope, care îşi propune să fie arhiva emoţională a expresiilor artistice din timpul perioadei de pandemie.

Proiectul ŽCovidoscope a fost creat de Institutul Yunus Emre, organizaţie culturală non-profit din Turcia cunoscută în întreaga lume prin centrele sale culturale.

Pentru mai multe informaţii: [email protected]

Institutul Yunus Emre a fost înfiinţat ca fundaţie în 2007 şi-a început activitatea în 2009 cu scopul de a crea punţi culturale între Turcia şi alte ţări, prin creşterea gradului de conştientizare a culturii turce, prin susţinerea învăţării limbii turce şi stimularea unui schimb mai mare de creaţii în domeniile artelor, culturii, ştiinţei şi educaţiei. Institutul, numit după celebrul poet Yunus Emre din secolul al XIII-lea, are 58 de centre culturale în 48 de ţări.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Articole recente

Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi