Comunicat de presă – Partidul Mişcarea Populară

Nimeni nu e mai presus de lege. PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM

Partidul Mişcarea Populară solicită preşedintelui PSD, domnului Marcel Ciolacu, în calitatea sa de lider politic, pe de-o parte, şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pe de altă parte, că trebuie să respecte legile României, în litera şi spiritul lor, indiferent dacă interesele de grup îi dictează altfel.

Domnul Sorin Grindeanu ocupă funcţia de preşedinte al ANCOM, funcţie care, conform legii de organizare a autorităţii respective, este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia celor didactice. Din această poziţie, domnul Grindeanu nu poate participa în niciun fel la viaţa politică a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi „şi popă, şi hoţ”.

Trebuie să părăsească de urgenţă această funcţie.

ANCOM este o autoritate naţională cu o importanţă deosebită în relaţia cu Comisia Europeană, iar România s-a obligat încă din perioada de pre-aderare ca această instituţie să respecte principiile proporţionalităţii, nediscriminării, transparenţei şi deplinei obiectivităţi. Este pentru prima oară când România înregistrează o situaţie în care preşedintele ANCOM participă activ la viaţa politică a unui partid politic, deşi legea interzice acest lucru.

Domnule Preşedinte al PSD, Marcel Ciolacu,

Nu încercaţi să justificaţi încălcarea legii făcând trimitere la prevederea conform căreia legea dă termen de trei luni pentru rezolvarea incompatibilităţii, şi iată de ce:

1. Prevederea este valabilă doar la numirea în funcţie, conform practicii legislative.
2. Domnul Grindeanu participă făţiş la viaţa politică a PSD de mai mult de trei luni.

PMP vă solicită ferm să puneţi capăt acestei situaţii inadmisibile şi, fie să solicitaţi domnului Sorin Grindeanu să demisioneze din funcţia de preşedinte ANCOM, fie să-l demiteţi din această funcţie, întrucât ANCOM este autoritate publică sub control parlamentar, iar legea prevede că preşedintele ANCOM poate fi demis dacă nu mai îndeplineşte criteriile prevăzute de lege sau când, prin acţiunile sale, afectează în mod grav independenţa funcţională a autorităţii. Dumneavoastră conduceţi Camera Deputaţilor, iar Senatul este condus de un alt membru PSD.

Nimic nu vă opreşte să puneţi în aplicare prevederile legale.

Nu promovaţi de la cel mai înalt nivel al Legislativului României practica sfidării legii.

Constituţia României statuează că nimeni nu e mai presus de lege, deci nici Dumneavoastră nu puteţi fi, cu atât mai mult cu cât un preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al unui partid politic trebuie să fie un model al respectării legii pentru alegătorii săi şi pentru societate.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.