Comunicat de presă – Spitalul Judeţean “Sf. Pantelimon” din Focşani

În calitate de manager interimar al Spitalului Judeţean “Sf. Pantelimon” din Focşani vreau să aduc la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

1. Managerul suspendat al spitalului, Constantin Mîndrilă, a decis împreună cu Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, în ceea ce priveşte aparatul de testare COVID-19, Real Time PCR, ca acesta să funcţioneze într-o clădire care urma să fie reabilitată. Ulterior, cei doi nu au mai fost de acord cu funcţionarea în acea locaţie şi au ieşit public acuzând actuala conducere de situaţia pe care ei înşişi au creat-o, prin somarea Spitalului Judeţean, pe 4 mai a. c, să eliberăm locaţia în care instalasem aparatul de testare.

2. Să spună public Constantin Mîndrilă şi Marian Oprişan dacă şi cum au început lucrările de reabilitare la secţia spitalului în care fusese instalat iniţial aparatul Real Time PCR, în condiţiile în care s-a efectuat o simplă vizită a unui constructor, alături de un proiectant. Aceştia trebuie să revină să stabilească inclusiv detaliile tehnice. Nici măcar acestea nu erau cunoscute, astfel că intoxicarea privind reabilitarea de urgenţă a secţiei este evidentă. In realitate, ne-au impus să eliberăm spaţiul respectiv în perioada în care eram pregătiţi să dăm drumul la testările pentru COVID-19. Practic, sunt primii vinovaţi pentru că aparatul Real Time PCR nu funcţionează în acest moment.

3. Managerul suspendat Constantin Mîndrilă a spus permanent că are grija spitalului, însă de trei luni de zile se află în concediu medical, apelând la un subterfugiu şi anume o viză de flotant pe municipiul Bacău, în vederea prelungirii concediului medical şi încasării unei sume importante de bani fară a face nimic. Atât de rău îi este lui Mîndrilă încât după ce a ieşit din spital (acolo unde chiar el a spus că nu a avut vreun simptom), s-a plimbat prin zona unităţii spitaliceşti, a dat interviuri etc.

4. Tot Marian Oprişan şi Constantin Mîndrilă trebuie să spună public cum au stat lucrurile cu autorizarea laboratorului BK, ani la rând, şi care a fost legătura de “toleranţă” la acest capitol între conducerile DSP, Spitalului Judeţean şi CJ.

5. Să ne mai transmită Marian Oprişan, dacă tot spune că este interesat de problemele spitalului, de ce a refuzat preluarea unităţii spitaliceşti în urmă cu câţiva ani şi de ce a minţit ani la rând în ceea ce priveşte construcţia unui nou spital.

6. Marian Oprişan mimează grija pentru situaţia generată de COVID-19, iar cea mai bună dovadă este aceea că a lipsit de la toate şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), acolo unde este vicepreşedinte conform legislaţiei actuale.
Atât de mult îi pasă de situaţia din judeţul Vrancea încât nu a venit la nici o şedinţă a CJSU.

7. Concluzionând, Marian Oprişan şi Constantin Mîndrilă încearcă, prin declaraţiile făcute, să pună beţe în roate actualei conduceri a Spitalului Judeţean “Sf. Pantelimon” din Focşani, după ce ani de zile au lăsat secţii şi încăperi adiacente pline de gândaci, mucegai, mizerie şi umezeală.

Dr. Elena Codruţa Neagu
Manager interimar Spitalul Judeţean “Sf. Pantelimon” din Focşani


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top