Comunicat de presă – Teatrelli

Premiera unei noi producţii Teatrelli, „Nebunul”, o lectură-performance după romanul celebrului călugăr-scriitor Savatie Baştovoi se joacă la final de Undercloud

„Nebunul”, un spectacol metaforă gândit sub forma unei lecturi de tip performance, regizat şi dramatizat de Chris Simion-Mercurian şi având-o în distribuţie pe actriţa Antoaneta Cojocaru, alături de coregrafa şi dansatoarea Ioana Marchidan va avea premiera pe 18 august, de la ora 22, în închiderea ediţiei din acest an a Festivalului de Teatru Independent Undercloud intrarea fiind gratuită în baza unei rezervări prealabile.

O producţie Teatrelli, „Nebunul” beneficiază de suport video semnat de Bogdan Botofei.

Spectacolul metaforă „Nebunul” se va juca în grădina Muzeului Antipa la finalul ediţiei 2020 a Festivalului Undercloud şi propune publicului o întâlnire cu romanul omonim al celebrului monah-scriitor Savatie Batşovoi, într-o formă inedită. Romanul este dramatizat de Chris Simion-Mercurian, care semnează şi regia spectacolului, propunând o revelare a problemelor actuale ale omenirii prin intermediul discursului unui sfânt – considerat iniţial „smintit”. Vorbele acestuia capătă consistenţă în interpretarea actriţei Antoaneta Cojocaru, în timp ce coregrafia semnată de Ioana Marchidan şi proiecţiile video concepute de Bogdan Botofei vin să pună în valoare substratul, profunzimea şi mesajul textului.

„Nebunul” urmează să fie montat şi pe scena Teatrelli pentru a intra ulterior în stagiunea teatrului. În acelaşi timp, spectacolul în forma sa de performance-lectură prezentat la finalul Undercloud va fi filmat şi disponibil ulterior spre vizionare şi pe site-ul www.teatrelli.com, la secţiunea Spectacole online în cadrul seriei Teatrelli online.

„Fiecare dintre noi are o poveste adâncă şi alege să o arate sau nu, să o împărtăşească sau să o ţină tainică. Nu tot ceea ce nu are logică e nebunie. Poate că ceea ce nu înţelegem la un moment dat, nu suntem pregătiţi să înţelegem, poate că nu trebuie să înţelegem, ci doar să trăim şi atât. Să nu-i judecăm pe cei pe care nu-i citim, căci uneori noi nu avem capacitatea să le atingem sufletul. În fiecare întâlnire există un sens. Şi, la un moment dat, când şi dacă eşti pregătit, acesta se dezvăluie.” – povesteşte regizoarea Chris Simion-Mercurian despre decizia de a monta acest text.

Publicat în anul 2006, romanul „Nebunul” de Savatie Baştovoi este distins cu Premiul Consiliului Europei la Salonul Internaţional de Carte Chişinău. Eseist, poet, romancier şi teolog, Savatie Baştovoi este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori contemporani din Republica Moldova.

NEBUNUL

TEXT: SAVATIE BAŞTOVOI

REGIA ŞI DRAMATIZAREA: CHRIS SIMION-MERCURIAN

DISTRIBUŢIE: ANTOANETA COJOCARU

COREGRAFIE ŞI PERFORMANCE: IOANA MARCHIDAN

SUPORT VIDEO: BOGDAN BOTOFEI

DURATA: 1h

O producţie TEATRELLI

Accesul la spectacol se face doar cu o rezervare în prealabil.

Pentru rezervări: 0733331320, [email protected]

Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin creart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, precum şi concerte acustice, dezbateri şi artist-talk-uri.

www.teatrelli.com
www.facebook.com/teatrelli/
www.instagram.com/teatrelli/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.