Comunicat de presă – UNCJR

SCRISOARE DESCHISĂ

Excelenţa Voastră, domnule Preşedinte Klaus Werner Iohannis,

Vă scriu aceste rânduri pentru a vă atrage atenţia în legătură cu Ordinul nr. 3519/29 iulie 2020 semnat de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei prin care preţul de vânzare al locuinţelor ANL a fost majorat cu peste 50%.

Prin acest ordin, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuinţelor ANL a fost stabilită, pentru 2020, la 2.996,00 lei/mp faţă 1.916,42 lei/mp cât era în 2019.

Această majorare nepermis de mare a valorii de înlocuire compromite însăşi ideea de locuinţe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care se va vinde o locuinţă ANL devine egal cu metrul pătrat cu care vând locuinţele dezvoltatorii imobiliari.

Pe de altă parte, această majorare a metrului pătrat la locuinţele ANL are loc într-o perioadă în care toţi analiştii avertizează de iminenţa producerii unei crize economice, iar datele statistice din ultima perioadă arată că numărul şomerilor este pe zi ce trece mai mare!

În mod normal, dacă s-ar fi preocupat să susţină tinerii care au nevoie de o locuinţă pentru a-şi începe viaţa, Guvernul României ar fi trebuit să îngheţe aceste valori ale locuinţelor ANL, însă cei de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei nu par preocupaţi de susţinerea acestor categorii sociale ci doar de posibile încasări suplimentare la bugetul de stat.

Excelenţa Voastră, domnule Preşedinte Klaus Werner Iohannis,

Vă solicit să vă implicaţi direct în soluţionarea acestei situaţii prin care Guvernul României sabotează cu bună ştiinţă tinerii şi familiile tinere din ţară prin majorarea cu 50% a valorii preţului de vânzare al locuinţelor ANL.

Această majorare nu poate fi suportată de către cei care locuiesc în ANL-uri, mai ales în această perioadă dificilă în care criza economică şi şomajul reprezintă ameninţări imediate.

Îngheţarea preţurilor la nivelul anului 2019, cel puţin până în 2022, reprezintă o gură de oxigen normală pentru aceste categorii sociale şi Guvernul României are obligaţia să o ofere.

În speranţa că veţi lua atitudine faţă de această nedreptate comisă de către ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, vă asigur de toate bunele intenţii ale administraţiei publice judeţene din România!

Marian Oprişan,

Preşedintele UNCJR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.