Concept unic în Germania. Centru de testare și laborator într-un TIR. Rezultatele sunt furnizate în aceeași zi, chiar într-o oră, în situații excepționale

Germania extinde centrele de testare în aeroporturi. Ultimul deschis este la Hamburg, după cele deschise la Munchen, Frankfurt și Dusseldorf. În plus, a apărut și un TIR mobil unde se fac teste COVID-19, în regiunea Baden-Wurttemberg.

În acest TIR se află atât o stație de testare cât și un laborator. Pot fi procesate câteva sute de teste zilnic. Rezultatele sunt furnizate în aceeași zi, chiar într-o oră în situații excepționale. Conceptul este unic în Germania și a costat peste 1 milion de euro. TIR-ul se poate deplasa în focare și dispune de generator propriu.

Între timp se extind și testările în aeroporturi. Călătorii care se întorc din zone de risc vor trebui să se testeze obligatoriu la sosirea pe teritoriul Germaniei, a anunţat ministrul federal al Sănătăţii.

Spre exemplu 3 regiuni din Spania au fost încadrate în această categorie. Testările sunt gratuite.

De azi și pasagerii care vin din zone mai sigure pot fi testați dacă doresc acest lucru. Capacitatea de testare a stațiilor instalate în aeroporturile germane este de câteva mii de teste zilnic.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top