Declaraţie de presă – deputat Eugen Neaţă (PSD)

Trei rătăciri liberale

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, s-a rătăcit la Râmnicu Vâlcea. Aici s-a întâlnit cu Consiliul Judeţean al elevilor căruia i-a vorbit cu mare nonşalanţă despre nimic, adică despre banii care nu vin de la guvernul dumneaei, despre tinereţea sa bine romanţată şi despre tot felul de generalităţi. Nu ştie nimic concret despre nimic concret, dar le ştie pe toate care nu au de-a face cu şcoala şi cu viitorul şcolar al tinerilor români.

A doua rătăcire îi aparţine, din nefericire, preşedintelui Iohannis. Domnia sa a rătăcit prin propria conferinţă de presă, organizată pe niciun subiect şi în care a răspuns timp de zeci de minute la nicio întrebare. Mai exact, despre pensii şi deficit a trimis la miniştrii de specialitate, despre moţiune, altădată, şi la fel despre politica internaţională.

Foarte rar poţi vedea o armată de ziarişti complet descumpăniţi în faţa atâtor ne-răspunsuri date la cel mai înalt nivel al statului român.

A treia rătăcire este şi cea mai bogată în conţinut. Prim-ministrul Ludovic Orban a adus în Parlament peste o sută de pagini de explicaţii despre gestionarea pandemiei. Aceasta este cea mai copioasă rătăcire. Guvernul liberal te poate îneca în vorbe dacă îl întrebi cât este ceasul, de pildă. Este capabil să te plimbe prin istoria universului şi a ceasornicăriei fără să îţi spună deloc în ce poziţie se află limbile de pe cadran.

Pe parcursul acestei pandemii, Guvernul liberal s-a plâns tot timpul de Parlamentul României şi de poporul român. Parlamentul, dacă vă mai amintiţi, trebuia închis, iar poporul român trebuia amendat. Primul pentru că îl controlează pe Guvern, cum scrie democraţia, al doilea pentru că nu se ascunde în gaură de şarpe la trilul funcţionarilor plătiţi să aibă grijă de ţara românilor.

Mare dandana pe sărmanii liberali, prinşi de paznicii Constituţiei alergând cu cizmele în picioare pe iarba verde a democraţiei româneşti. Cu greu, prim-ministrul României şi miniştrii lui au învăţat să vină în Parlament şi să explice, nu parlamentarilor, ci poporului român, de ce fac una şi nu fac alta, şi de ce fac prost ceea ce ar trebui să facă bine şi cât mai repede cu putinţă.

Nu reiau aici toate subiectele preocupărilor fireşti ale oamenilor, la care guvernanţii răspund ocolind universul, dar şcoala în continuare nu pare pregătită să-i primească pe elevi, aşa cum nici lumea nu pare a fi în siguranţă să meargă la vot în septembrie. Este nevoie de o moţiune de cenzură pentru a pune capăt acestui amatorism!

Deputat PSD
Eugen Neaţă
14 august 2020


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.