Declaraţie de presă – deputat George Şişcu (PNL)

Să nu folosim pandemia ca temă de campanie electorală. Medicii şi specialiştii ar trebui să se pronunţe, reţeta n-o au politicienii!

Criza din sănătate cauzată de pandemia de coronavirus nu are ce să caute în disputa politică, iar tema nu ar trebui transformată în subiect de campanie electorală, cum se prefigurează.

Aflaţi în pană evidentă de idei, liderii partidelor politice se folosesc de pandemie pentru a-şi face propagandă. Am văzut deja formaţiuni politice care solicită amânarea alegerilor locale din motive de Covid-19, fără să existe la această dată o proiecţie serioasă privind numărul cazurilor de coronavirus pe care le-am putea înregistra la finalul lunii septembrie.

Unii oameni politici ştiu ei sigur că situaţia epidemiologică se va înrăutăţi şi că scrutinul trebuie amânat. Nu dragi colegi, nu putem şti exact ce se va întâmpla luna viitoare pe frontul pandemiei! Dar ştim că împreună am putea contribui la îmbunătăţirea situaţiei sanitare şi la menţinerea pandemiei în nişte limite rezonabile.

Dacă vom aţâţa permanent spiritele, aşa cum din păcate, unii dintre dumneavoastră o fac, nu ar fi exclus ca într-adevăr desfăşurarea scrutinului să fie pusă sub semnul întrebării. Noi liberalii, vrem să avem alegeri în acest an, cum ne dorim ca România să iasă cât mai rapid din topul european al ţărilor cu cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate în 24 de ore.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în ceea ce priveşte începerea noului an şcolar. Fireşte că suntem atenţi la situaţia sanitară din fiecare judeţ, dar sunt zone din ţară unde numărului cazurilor de Covid-19 este redus, iar cursurile pot fi reluate în condiţii de siguranţă. Guvernul PNL va acţiona cu prudenţă şi va evalua permanent situaţia, astfel încât copiii şi profesorii să nu fie puşi în pericol.

Pe de altă parte, ne dorim ca noul an şcolar să fie reluat cu elevii în bănci, iar din discuţiile cu profesorii, părinţii şi copiii, reiese că şi ei vor acest lucru. Ar fi o adevărată tragedie să ţinem încă un an acasă această generaţie de tineri, nu pentru că metoda online de învăţare nu ar funcţiona, ci pentru că avem nevoie de copii sănătoşi, care să facă mişcare şi care să socializeze.

Îi îndemn aşadar pe liderii politici la prudenţă când vine vorba de spinoasa temă a Covid-19. Să-i lăsăm pe specialişti să vorbească şi să se pronunţe, nu avem noi politicienii reţeta tratamentului medical.

George Şişcu
Deputat PNL de Tulcea


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.