EXCLUSIVITATE Interviu cu singurul spaniol care a primit vaccinul experimental realizat de Universitatea Oxford. Mărturia integrală în această seară, la ora 20.00, în principalul Telejurnal!

Echipe de cercetători din întreaga lume muncesc contracronometru pentru obținerea vaccinului împotriva COVID-19. În studiu sunt implicați zeci de mii de oameni care acceptă să participe la testări. Corespondentul nostru în Spania, Oana Dobrescu, a stat de vorbă ÎN EXCLUSIVITATE cu singurul spaniol care a primit vaccinul experimental realizat de Universitatea Oxford. Interviul va fi difuzat integral în rubrica Tema Zilei, din Telejurnalul de la ora 20.00, pe TVR 1.

Joan Pons este asistent medical și lucrează de 23 de ani în Marea Britanie.

Cea mai grea perioadă a carierei a fost la ATI, în perioada de vârf a epidemiei.

Joan Pons, asistent medical ATI în Marea Britanie: Am început să simt frustrarea COVID-ului, teama și singurătatea pe care le provoca pacienților mei. Am început să urăsc virusul și ura s-a amplificat, pentru că în vârful epidemiei îmi lua pacienți zilnic“.

Când a fost sunat de la Universitatea Oxford pentru a fi voluntar în grupul celor care au primit vaccinul împotriva COVID pe 5 iunie, nu a stat pe gânduri.

– În fiecare săptămână îmi fac un test PCR și în fiecare zi îmi iau temperatura. Dacă e mai mare de 37,8 am un număr de telefon la care să sun 24 de ore din 24.

– După vaccin, după ce ți l-au injectat, ai avut vreun simptom, ai simțit ceva, ți-a crescut temperatura?

– Eu nu am avut niciun simptom, un pic m-a deranjat brațul unde mi-au făcut vaccinul, dar au fost alți voluntari care au avut ceva dureri de cap, stare de rău, dar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, ceea ce înseamnă că oficial vaccinul este sigur.

– Cum a reacționat familia ta?

– Familia mea s-a speriat, în special soția nu a primit bine vestea, pentru că m-a întrebat atât: care este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla? Și, bineînțeles, nu am vrut să o mint. Fiindcă semnasem o hârtie și, cum vaccinul este deocamdată experimental, scria absolut tot ce s-ar putea întâmpla, de la cel mai mic la cel mai grav lucru. Iar ultima frază era: în cazuri excepționale poate produce șoc anafilactic și moartea. Atunci, soția s-a speriat, și-a pus mâinile în cap și nu mi-a mai vorbit trei zile“.

Șefa echipei de cercetători de la Oxford este atât de sigură pe vaccinul creat, încât și-a imunizat și cei 3 copii.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top