Un fake news care se folosește de numele parlamentarului PMP Robert Turcescu, dar și de sigla unei cunoscute televiziuni de știri din România, a devenit viral în ultimele ore, informează Realitatea Financiară.

Fake news: Robert Turcescu, prezentat drept un milionar al criptomonedelor

Sub forma unor false testimoniale, Turcescu face reclamă unui sistem automat de tranzacționare a criptomonedelor. Unul dintre titlurile spune că fostul jurnalist „a anunțat știrea șocantă”, în timp ce altul „îl citează” cu afirmația „Oricine ar trebuie să fie bogat”. 

Cele 2 linkuri ascund amenințări, iar aplicațiile antivirus le blochează.

 

Robert Turcescu și-a avertizat urmăritorii, pe rețelele de socializare, că numele și imaginea sa sunt folosite în campanii false, in spatele cărora s-ar afla site-uri din Rusia.

[wpcc-iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frobertnicolae.turcescu%2Fposts%2F3120224108073376&width=500″ width=”500″ height=”772″ frameborder=”0″ scrolling=”no” data-mce-fragment=”1″]

Astfel de testimoniale false, pentru diverse produse, medicamente sau tratamente, sunt destul de frecvente în spațiul virtual. Prin ce mecanisme simple sunt atrași consumatorii mai naivi sau neatenți și ce recomandări are Uniunea Europeană, citiți pe Realitatea Financiară.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.