Oficiul pentru Migraţie din Republica Dominicană a anunțat că nu a înregistrat sosirea în această ţară a fostului rege Juan Carlos al Spaniei. Anunțul a fost făcut după ce două publicaţii spaniole au relatat că fostul rege se află în ţara din Caraibe, unde s-a autoexilat în urma suspiciunilor de corupţie.

Juan Carlos

Oficiul pentru Migraţie a precizat că ultima călătorie a fostului rege în Republica Dominicană a fost în perioada 28 februarie – 2 martie, potrivit Agerpres.

Luni, Casa Regală de la Madrid a anunțat că Juan Carlos a decis să părăsească țara ca urmare a repercusiunilor publice ale ”unor evenimente trecute” din viaţa sa privată, fără a preciza destinația. Una dintre anchete vizează un contract de construcţii feroviare în Arabia Saudită și transferul a circa 100 de milioane de dolari, virați, în secret, într-un cont din Elveția al fostului rege.

Juan Carlos a devenit regele Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975, și a fost considerat pentru multă vreme simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea sa pe tron. În 2014, a abdicat în favoarea fiului său, Felipe.

 

 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.