Fostul director general al Administrației Naționale a Apelor Române, Victor Sandu, anchetat de DNA pentru luare de mită, a scăpat de arest și va fi cercetat sub control judiciar. Nici omul de afaceri care l-a denunțat nu a primit mandat. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de către procurorii DNA în termen de 48 de ore.

Fostul șef al Apelor Române, acuzat de luare de mită, pus sub control judiciar! Cine este omul de afaceri care a dat șpagă

Potrivit procurorilor anticorupție, omul de afaceri Sorin Emanoil Ciufudean i-ar fi dat circa un milion de euro șpagă lui Sandu pentru a primi contracte de la Apele Române.

Pentru aceasta, Victor Sandu este cercetat pentru luare de mită, iar Sorin Ciufudean pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. 

Ciufudean deține mai multe firme în județele Bistrița-Năsăud, Hunedoara și Alba, însă doar două dintre acestea au activități de construcții civile și hidrotehnice.

Cât timp se află sub control judiciar, cei doi trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată instanţa de judecată ori organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.