Gestul șoc făcut de un fotbalist împotriva președintelui singurei „dictaturi” din Europa: „Refuz să fac asta!”

Atacantul belarus Ilia Șkurin, care activează la ȚSKA Moscova, a spus că nu mai vrea să joace pentru naționala sării sale până când actualul președinte al Belarusului, Alexandr Lukashenko, reales recent, nu va renunța la putere. Aleksandr Lukashenko, aflat la cârma Belarus de 26 de ani, s-a confruntat cu o săptămână de demonstraţii stradale şi a refuzat solicitările de reluare a alegerilor prezidenţiale, despre care protestatarii susţin că au fost fraudate. El a negat că ar fi pierdut în realitate alegerile, citând rezultatele oficiale, care l-au creditat cu peste 80% din voturi.

Ilia Șkurin, mesaj pentru țara sa „Refuz să reprezint interesele selecţionatei cât timp regimul lui Lukashenko se află la putere. Trăiască Belarus!”, a scris Şkurin, care va împlini luni 21 de ani, într-un mesaj postat pe Instagram. Fotbalistul a fost inclus în lotul naționalei Belarus pentru meciurile programate luna viitoare în Liga Națiunilor. Țara este-europeană va juca acasă pe 4 septembrie cu Albania, apoi se va deplasa în Kazahstan, trei zile mai târziu. În luna ianuarie, Șkurin a semnat un contract pe un sezon și jumătate cu ȚSKA Moscova. Și declarațiile lui Viktor Goncearenko, antrenor la ȚSKA Moscova, se află în aceeași notă cu cele ale jucătorului. „Consider că este inacceptabil. Mă opun puternic agresării paşnicului şi minunatului popor belarus. Poliţia şi armata ar trebui să protejeze poporul, nu să îl bată”, a afirmat tehnicianul. Meciurile din campionatul de fotbal al Belarus au fost amânate pentru o perioadă nedeterminată din cauza crizei cu care se confruntă această ţară. The post Gestul șoc făcut de un fotbalist împotriva președintelui singurei „dictaturi” din Europa: „Refuz să fac asta!” appeared first on (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top